Nasveti in ideje

Darila in horoskop ...

Oven
OVEN (21. 3. – 19. 4) 
Ovni so vedno prvi v tem, ko je potrebno sprejeti neko spremembo, saj so novost, aktualnost in aktivnost njegove poglavitne vrline. Zamenjava garderobe, na primer, za marsikoga pomeni pravo travmo, akcijo, ki zahteva priprave in goro razmišljanja. Za Ovna je to nekaj takega kot tlesk s prsti. Nek kos obleke, nakita ali okrasni predmet za stanovanje so pri Ovnu vedno dobrodošli. Moški v tem znamenju imajo skoraj vedno težave s telesno težo, pa naj so še tako vitki in športnega izgleda. Kupite jim kak športni rekvizit ali trenirko, s copati je nekoliko teže, saj bi morali imeti s seboj njihovo nogo. Tudi ženskam tega znamenja so všeč take stvari, za oboje pa velja, da izjemno veliko pozornosti posvečajo zlasti svojim lasem. Ne pozabite tega!

Bik
BIK (20.4. – 20.5.)
To je znamenje denarja. Biki imajo radi ne le udobje in hrano, temveč vse, kar je vredno: zlato, nakit, drage predmete. V vsemu iščejo visoko kvaliteto, zato jih pač ne smete odpraviti z italijanskimi oblačili ali poceni slaščicami. Tudi pri nakupu viskija se bo najbrž izkazalo, da Ballantines morda ni bila čisto prava izbira… Če imate težave z globino svojega žepa, kupite Biku igro Monopoly. V tem zelo uživa, saj mu igra omogoča kopičiti denar in trgovati ne veliko – strast, ki se ji sicer prepušča le v sanjah.

Dvojčka
DVOJČKA (21.5. – 21.6.)
Če bo Dvojčke razveselilo karkoli že, potem je to nekaj, kar bo privlačno, pisano, veselo in zanimivo. Ovojni papir in pentlja sta pri tem zelo pomembna. Če gre za izjemno priložnost, potem mu kupite kak komunikacijski ali razvedrilni aparat, na primer videorekorder ali laserski gramofon. Če gre za novo leto ali kaj podobnega, potem bo zelo vesel tudi CD-plošče – le preverite, če ustrezno napravo za poslušanje sploh ima. V nasprotnem primeru vam bo pred vsemi povedal, da sedaj od vas pričakuje še to. On bo to jemal za odličen hec, vas pa bo ob tem močno sram.

Rak
RAK (22.6. – 22.7.)
Ker Rakom največ od vsega pomeni dom in toplo ognjišče, na to ne smete pozabiti tudi ob nakupu daril. Če mu boste prinesli nekaj, kar je uporabnega za njegovo dobro počutje doma, ne boste zgrešili. V poštev pride res veliko tega: uporabni ali okrasni predmet za sobo, kopalnico, tudi kuhinjo, lončnica, denarnica (za moške), vaza ali celo porcelanska figura. Z Raki je pravzaprav kar lahko: četudi morda z darilom ne bi imeli kaj početi, pa ga bodo vedno zelo veseli.

Lev
LEV (23.7. – 22.8.)
Kupiti darilo kakemu tipičnemu Levu je precejšnja težava. Ker namreč močno ljubi bleščavo, darilo, s katerim bi bili resnično zadovoljen, ne more biti poceni. Kupimo mu lahko nakit ali karkoli takega, kar bo poudarjalo njegovo pomembnost in sijajnost. Tudi vstopnica za gala koncert ne bo udarila mimo, če pa bo šlo za premiero, bo to zadetek v polno. Levi imajo radi igre na srečo. Kupite mu komplet igralnih kart ali pa komplet kockic, s katerimi bo srečo lahko izzival po mili volji, ne da bi se moral bati bankrota. Kupovati Levu rože je lahko dobrodošla gesta le tedaj, če gre za primerek, ki ga bodo takoj opazili vsi, ki bodo vstopili v stanovanje.

Devica
DEVICA (23.8. – 22.9.)
Pri Devicah boste naleteli na težave posebne vrste. Ko bodo na tem, da dobijo darilo, se bodo najprej ozrle okoli, ali je to res zanje, in nato še enkrat, ali so ga dobili tudi že vsi drugi. Predvsem pa gre pri njih za to, da ne marajo nikakršnih presenečenj – tudi ugodnih ne-, saj ob tem ne vedo, kako bi se obnašale. Kljub vsemu pa izdajmo skrivnost: darilo, ki naj bi ga poklonili Devici, mora imeti predvsem uporabno vrednost, pa naj gre za torbico (pazite na čimveč predalčkov!), rokovnik, ovitek za posetnice ali pa navaden obešalnik, pribor za britje in komplet za čiščenje obutve.

Tehtnica
TEHTNICA (23.9. – 22.10.)
Če naj bi Tehtnici kupili karkoli, mora to biti lepo in prijetno za oko. Nobeno od znamenj ni tolikanj mahnjeno na modo in estetiko. Ženske se bodo zaradi tega razveselile kosa garderobe ali pa modernega dodatka za obleko, nič pa ne bodo imele proti kompletu kvalitetnega spodnjega perila, spalni srajci ali kimonu. Tudi originalne majice ali trenirka, oboje pa z diskretnim in predvsem uravnovešenim geometrijskim vzorcem jim bodo všeč. Moškim lahko kupite kravato ali srajco. Paziti pa morate le na eno stvar: Tehtnice ne marajo kričečih in močnih barv! Izbirajte raje pastelne tone, tu ne morete zgrešiti.

Škorpijon
ŠKORPIJON (23.10. – 22.11.)
Zaradi prirojene nagnjenosti k skrivnostnosti in mistiki je Škorpijonom težko kupiti kakršno koli darilo. Eno od pravil, ki se je doslej izkazalo za precej uporabno, je to, da mora imeti podarjena stvar neko dokazilo o kvaliteti. Darilo za Škorpijona pač ne sme biti ceneno. Ker gre za astrološko znamenje z močno seksualno konotacijo, je Škorpijonko mogoče razveseliti s črnim perilom ali kvalitetno domačo haljo, moškega pa z intenzivno dišavo primerne znamke. In še nekaj: barvna kombinacija darila naj vsebuje močne barve, saj je takšen tudi njegov značaj. Prednjačijo naj črna, oljnato rdeča in bela.

Strelec
STRELEC (23.11. – 22.12.)
Strelci predvsem radi potujejo, zato je izbira daril zanje precej specifična in na nek način tudi lažja zadeva. V poštev seveda pride potovalka (po možnosti taka, da jo je mogoče uporabiti na več načinov, morda z več predali, ročaji ali celo z dodatnimi kolesci), torbica za ženske potrebščine (neseser po slovensko) ali kaj podobnega. Ker navadno uživajo tudi v kuhi, jim lahko prinesete kako novo kuharsko knjigo ali zbirko receptov, po možnosti čimbolj eksotičnih in nenavadnih, ali pa komplet pribora. Moški Strelci imajo radi orodje za delo v vrtu, žar in podobno.

Kozorog
KOZOROG (23.12. – 20. 1.)
To zemeljsko znamenje je po naravi zelo praktično, zato pridejo pri darilih zanj v poštev vse vrste praktičnih in predvsem takoj uporabnih predmetov, kot na primer električni strojčki, posoda, namizni prt, stojala za rože in podobno. Moški radi sprejmejo praktično darilo za njihovo službo, na primer kak set za delovno mizo, komplet pisal, kalkulator ali pa nož za odpiranje pisem. Ker ima Kozorog rad praznovanja tradicionalne vrste, taka z veliko pompa in zabave, ne smete pozabiti na rože in na lep, a ne preveč kričeč ovojni papir.

Vodnar
VODNAR (21.9. – 19.2.)
Zanj moramo tako na grobo vedeti samo to, da je vedno veliko pred svojim časom, obenem pa prav obupno nepraktičen. Tako nam bo tudi nakup darila za tega vizionarja in zanesenjaka lažji. Najbolj primerno darilo bi na primer bil videorekorder z vodometom, vendar bo zaradi premajhne ponudbe dovolj dober tudi televizor s slušalkami. Res pa je, da mora biti najmanj zadnji možni letnik. Tudi Vodnarke imajo rade vse, kar ni konformistično, pa naj gre za obleko, pajkice ali pa ogrinjalo, ki bo cel svet zbodlo v oči. Vijoličasta ali kaka druga kričeča barva bo čisto primerna stvar. Če že ne najdete nič drugega, kupite Vodnarju čimbolj odtrgan koledar za naslednje leto.

Ribi
RIBI (20.2. – 20.3.)
Ribe so prislovično občutljiva in nežna bitja, predvsem pa ljubijo pozornost. Zadovoljne so že z malenkostjo, dovolj je na primer že majhna rožica, problem pa je v tem, da istočasno kaki Levinji na primer ne smete prinesti ogrlice. Tu bo hitro kaj narobe. Ker gre pri Ribah za umetniške duše, jim prinesite vstopnico za koncert ali pa jih odpeljite na predstavo ali kakšno razstavo. Prav tako jim lahko podarite pripomočke ali pribor za slikanje; ob njem se bodo – nekje znotraj sebe – močno razživele. Moški so ljubitelji kvalitetne kapljice, pa naj gre za vino ali pa kaj močnejšega.
Če Ribam darila ne kupite, vam ne bodo rekle nič. Ravno nasprotno bodo še naprej ljubeznive z vami, vi pa se boste oddahnili, prepričani, da ga niste polomili. Vendar se boste močno zmotili.

Besedilo povzeto iz: 
www.utrinek.si | Ilustracije: www.boians.com


0 komentarji: